Robert Pawłowski

Urodziłem się 22 marca 1968 roku. Jestem zodiakalnym Baranem i jak przystało na Barana dużo wymagam od innych, ale nie oszczędzam i siebie. Urodziłem się w Krośnie Odrzańskim tu też mieszkam i pracuję. Od 2012 roku jestem Starostą Krośnieńskim.

„Nauka to klucz do sukcesu” tak mówił Marek Nowakowski i zgadzam się z tym całkowicie. Tytuł magistra inżyniera zdobyłem w Wyższej Szkole Inżynierskiej w Zielonej Górze skończyłem Wydział Mechaniczny. Byłem żakiem na Uniwersytecie Adama Mickiewicza gdzie skończyłem prawo i administrację, kolejną uczelnią był Uniwersytet Zielonogórski gdzie doskonaliłem się z organizacji i zarządzania instytucjami pomocy społecznej- dodam, że miałem przyjemność pracy w tym zawodzie. Praca z ludźmi i dla ludzi, praca w której trzeba być przede wszystkim człowiekiem, a dopiero później urzędnikiem. Kolejna uczelnia która przyjęła mnie w swoje progi to Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu gdzie skończyłam zarządzanie projektem. Zostałem wyróżniony jako działacz SLD i ukończyłem Krajowe Centrum Edukacji Europejskiej w Warszawie.

Latem 91 roku powiedziałem sakramentalne TAK. Wraz z żoną Beatą mamy trójkę fantastycznych dzieci. Najstarszy syn Marcin uczy się we Wrocławiu na Akademii Medycznej. W domu pod opieką mamy dwie szalone nastolatki – bliźniaczki – Emilię i Edytę.

Do struktur sojuszu dołączyłem w 1999 roku i tak jest do dziś. Obecnie jestem Przewodniczącym Powiatowym Sojuszu Lewicy Demokratycznej w Powiecie Krośnieńskim.

W 2002 roku rozpoczęła się moja droga jako samorządowca. W tym też roku dzięki głosom mieszkańców zostałem jednym z młodszych Radnych Sejmiku II Kadencji Województwa Lubuskiego. W 2006 roku otrzymałem mandat zaufania od mieszkańców Powiatu Krośnieńskiego i zostałem Radnym Powiatowym oraz Członkiem Zarządu Powiatu Krośnieńskiego. W 2010 roku ponownie mieszkańcy powiatu obdarzyli mnie mandatem zaufania i ponownie wybrali na radnego.

* wszystkie pola są wymagane

• B
  • C